Op de valreep

Beste trouwe en minder trouwe lezers van dit blog,

Wat een jaar was het zeg. We hebben er hard voor gewerkt, laten we dat vooropstellen. Volgens david pareer je een crisis door onwrikbaar vast te houden aan je verhaal en daar alles voor te doen. Dat is ons resumé van 2012.

We horen je al denken: ja hoor, daar komt een terugblik. Inderdaad. Maar een terugblik heeft wel degelijk zin als je daarmee aangeeft hoe je tot op dit punt bent gekomen. Laten we maar daarom beginnen met goed nieuws en dat zolang mogelijk vasthouden.

We hebben in 2012 éénentwintig blogposts geschreven, die meer dan 10.000 keer zijn gelezen. Eenentwintig lijkt niet veel, maar dat is het wel. Want behalve het schrijven van ons blog zijn we ook gaan communiceren over bijvoorbeeld zaken als afrasteringen, babyvoeding, supermarktproducten en mobiele jongerencentra. Is de baardenpopulatie van david met 30% gegroeid. En hebben we een meerdelige film gemaakt over gemuteerde schapen, mannen op een missie en spionagevliegtuigen.

Daarnaast hebben we twee Europese aanbestedingen gewonnen, allebei in het onderwijs. En hebben we de Deloitte Kordes Award voor het Beste Jaarverslag in de categorie Onderwijs en in de categorie Algemeen. (Wacht, dat was eigenlijk al in 2011, maar we hebben in 2012 nog lang nagenoten.)

Maar bovenal hebben we tal van nieuwe inspirerende mensen mogen ontmoeten. Mensen waar we voor werken, mensen waar we mee samenwerken en mensen die voor ons werken. Ze zijn allemaal deel uit gaan maken van ons verhaal.

Naast de vele ups waren er ook downs, net als in elk ander jaar. Van downs worden we wijzer en belangrijker: ook zij gaan behoren tot ons verhaal. Nieuwe bladzijdes. En dat is prima want bladzijdes sla je om of je bladert af en toe terug om ervan te leren.

Tussen al die communicerende dadendrang hebben we altijd vastgehouden aan ons verhaal. En dat hebben we in boekvorm gegoten. Dat heeft alles bij elkaar zeker een jaartje gekost. Gecreëerd tussen de soep en de aardappelen en de neus en de lippen. Uurtje hier, dagdeel daar. Maar over het resultaat zijn we het eens: niks meer aan doen.

Het boek is voor ons een mooie manier om 2013 vol goede moed tegemoet te treden. Dat komt goed uit. Het nieuwe jaar heeft namelijk direct al de nodige mooie ontwikkelingen voor ons in huis. Jammer voor de nieuwsgierigen onder jullie, maar we kunnen er vooralsnog niets over vertellen. Wel beloven we dat we er uitgebreid op terug zullen komen.

Rest ons nog om iedereen fijne feestdagen te wensen, een welgemeend adieu voor 2012 en alvast een luid juichend welkom voor 2013.

Met vriendelijke groet,

De mensen van david

PS

Voor onze schaamteloze zelfpromotie stellen we het op prijs als je ons liked op Facebook. Dan blijf je als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws. En mocht je toevallig een ervaren conceptmaker kennen: wij zoeken er een. Ken je er een? Verwijs hem of haar dan gerust hierheen. De winnende tipgever ontvangt een david-boek.

Een gedachte over “Op de valreep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s