The proof of the pudding is in the eating

Een weekje bij david

“Wat hebben wij toch een schitterend vak” riep collega Aart onlangs. Dat riep hij overigens niet zomaar. Het was vrijdagmiddag en we spraken over de werkweek die achter ons lag. Een week waarin we als david werkten voor een lange lijst met klanten, met volstrekt verschillende communicatieproblemen voor producten of diensten. Een lijst die je moet zien om te geloven.

The proof of the pudding is in the eating, luidt het Engelstalige gezegde. Dat klopt als een bus.

Juist het gegeven dat david voor zoveel verschillende klanten in zoveel verschillende sectoren met zoveel verschillende disciplines werkt, is het geldige bewijs dat ons verhaal over inlevingskracht klopt én goed werkt.  

Hoeveel reclamebureaus kunnen zeggen dat ze in een en dezelfde week aan bedrijfsopleidingen, fruit, stierenzaad, babyvoeding, praktijkonderwijs en ict-beheer hebben gewerkt? En vervolgens als bureau ook nog eens effectief weet te schakelen tussen al die verschillende markten en producten. Dat kunnen niet veel bureaus zeggen.

Zo kan het gebeuren dat we van een nieuwe identiteit voor een wereldwijde speler op het gebied van fruit en groente schakelen naar een communicatietraject over bedrijfsopleidingen, via een sessie voor een ict-beheerder naar een intern communicatietraject voor een babyvoedingproducent.

Oef…

Never a dull moment dus bij david, om maar even in het Engelstalige te blijven. Overigens – voordat je denkt dat deze blogpost een ‘david sales pitch’ is – be good and tell it is een ander treffend Engelstalig gezegde. Valse bescheidenheid is zó vorig jaar.

De week waarop we terugblikten was typisch zo’n week waarin onze inlevingskracht tot het uiterste werd getest en uitgeknepen om tot de laatste druppel goed te zijn. Zo’n week was het. We concludeerden dat het niet eens een unieke week was. Verder terugblikken leerde ons dat we steeds meer van die weken hebben. En als we de sterren moeten geloven, steeds meer van die weken gaan krijgen. Dan mag je inderdaad – zoals Aart terecht riep – spreken van een mooi vak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s