Het bureaumatrasje

Feit: we zitten op een werkdag heel wat uren achter een beeldscherm. Feit: het werk moet klaar. Feit: dat betekent soms flink doorpakken. Feit: dat is vermoeiend. De vraag is hoe ga je daar mee om? Amerikaans en Australisch onderzoek heeft uitgewezen dat we ons wat betreft slaap nogal wat wijsmaken. Een tekort aan slaap tijdens het weekend inhalen bijvoorbeeld: zinloos.

De crux is dutjes doen tijdens werktijd. Dat hoeft per dutje overigens niet langer dan 10 minuten te duren. Het effect is dan namelijk het grootst, namelijk 2,5 uur lang nieuwe alertheid en opperste concentratie. En dus een hogere productiviteit. Stel je voor: een hogere productiviteit aan het einde van een werkdag. De run op bureaumatrasjes zal enorm zijn.

Bij david gaan we het volgende dus bespreekbaar maken: matrasjes voor onder het bureau. In plaats van die kop clevere marketingsoep om drie uur, doen we gewoon even de ogen dicht. Dat heeft nog een voordeel, zoals Thomas Edison allang wist. Die paar seconden tussen slaap en ontwaken doen in het brein schijnbaar fantastische ideeën ontstaan. En die kunnen we altijd gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s